luni, 12 ianuarie 2009

SCRISOARE DESCHISA - PREZENTARE

Inca de anul trecut, mai multe ONGuri au trimis o scrisoare deschisa catre autoritati, pentru gasirea unei solutii in cazul proiectului “Dambovita Center”

In atentia : Preşedinţiei, Guvernului, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Ministrului Mediului, Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţei, televiziunii şi presei.

În pofida asumării Pactului pentru Bucureşti (lansat de societatea civilă) de către Primarul Sorin Oprescu, de majoritatea consilierilor locali atât de la Primăria Generală cât şi de la Primăriile de sector, precum şi de lideri de partide politice, acţiunea de suprimare a zonelor verzi din capitala României continuă, aşa cum continuă şi practici de negocieri lipsite de transparenţă între decidenţii politici şi investitorii imobiliari.

Se perpetuează construcţii ridicate ilegal în Pădurea Băneasa, tendinţa ilicită de reprofilare a unor baze sportive, distrugerea abuzivă a unor parcuri sau apariţia unor clădiri impresionante pe terenuri ce au fost verzi.

Un nou proiect megalomanic (Dâmboviţa Center cunoscut şi sub numele de Casa Radio) se doreşte a fi materializat pe malul Dâmboviţei între Calea Plevnei, Calea Ştirbei Vodă şi Splaiul Independenţei)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu